biografie

Opleiding en scholing
Ik heb aan het ArtEZ conservatorium gestudeerd. Daar volgede ik onder andere de masterclass ‘Acting for singers’ van de Jekerstudio  en nam ik diverse spel- en bewegingslessen aan de faculteiten muziektheater in Arnhem en docent drama in Zwolle.

Rollen
Daarna volgde er een paar leuke rollen. ‘La femme’ in ‘La voix humaine’ van F. Poulenc in een eigen Nederlandse bewerking op het ‘Nederlands kameroperafestival’ en het YO!Festival . Ordogno in ‘Don Chisciotte’ van Francesco Conti  en één van de ‘Sechs Mädchen’ in ‘Aufstieg und Fall der Stadt der Mahagonny’ van Kurt Weill bij Opera aan het IJ. In een ArtEZ-productie speelde ze Jessie in het ‘Mahagonny songspiel’ van Kurt Weill.

Liedzangeres
Esther is ook te horen als liedzangeres.
De afgelopen jaren heeft ze samen met Rianne Hoek van Dijke (pianiste) een aantal mooie liedprogramma’s gemaakt, o.a.’ Overpijnzingen’ en ‘Klinkklare waanzin’. Met Toon Hagen maakte ze ‘Muzikale fictie’. The Lady of the Lake’ van Sir Walter Scott was te horen. En een fragment uit ’20.000 mijlen onder zee’ van Jules Verne gecomponeerd door Gavin Bryars, een prachtig stuk met groot orgel.

Solist
Als solist in oratoria zong Esther de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Te Deum van Purcell, de Kleine orgelmis van Haydn, het Magnificat van Vivaldi en vele Bachcantates.

Groot Omroepkoor
Behalve als solist zingt ze veelvuldig als koorlid bij het Groot Omroepkoor.

 

Duo Tocar!
Concertpodium, huiskamer of galerie. Feest, congres of plechtigheid. Voor elke gelegenheid een programma ‘op maat’.

Sinds eind 2011 werk ik samen met pianiste Rianne Hoek Van Dijke. Regelmatig treden we samen op. Soms roepen we de hulp in van collega-musici. Zo hebben we de laatste tijd samengespeeld met een klarinettist en een celliste.

Voor elke gelegenheid maken we een programma ‘op maat’. Of we nu spelen op een concertpodium, in een huiskamer of een galerie. Op een feest, congres of bij een plechtigheid. We zoeken stukken die passen bij de gelegenheid.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan even contact op!

Geef een reactie